-0515-442328-

vrijdag 20 november 2015

altijd mogen binnenkomen

Ik kreeg haar aan de lijn, een van onze oud stagiaires van jaren geleden. Fijn om af en toe nog even een beetje te mogen meekijken in hun leven en te horen hoe het met ze gaat. maar het is ook heerlijk om nog een mooi compliment te krijgen van ze!

"Karin, ik mocht je altijd wat vragen, zelden had je even geen tijd voor me!" En dat is fijn om te horen. Ik wil ook makkelijk, eenvoudig benaderbaar zijn. Ik wil er voor ze zijn, en het is fijn wanneer ze dat dan ook echt hebben kunnen voelen. Snel tijd vrij maken wanneer er opmerkingen of vragen zijn. Dagelijks samen optrekken en aftasten of ze zich nog goed voelen. het valt niet altijd mee, zeker niet tijdens de drukke feestweekenden op onze camping. Dus trek ik na zulke weekenden dan altijd even extra tijd uit om met elkaar te gaan sparren om de banden weer even extra goed aan te kunnen halen. Afgelopen week had ik weer contact met een groepje internationale studenten die een onderzoek voor ons uitvoeren. Natuurlijk namen we hun vragen door en keken we of ze alles wat we doorgaven, goed begrepen. Maar we vroegen ook aan ze of ze zich, zover van huis, wel goed voelde. De jonge, chinese studenten, die gaf direct aan dat ze zich wat verward voelde over haar wandeltocht van haar kamer naar de hogeschool. Dan vroeg een vreemde jongen allerhande dingen aan haar. ben je hier alleen, studeer je, en heb je vrienden? Ze wist niet hoe ze hierop moest reageren. Want ja, die Nederlanders, dat zijn toch hele open mensen, dat zijn we in China niet zo gewent. Het was even puzzelen, maar uiteindelijk bleek dat ze dan in een niet al te beste buurt liep, alleen, in het donker. Haar gevoel van verwarring was ws. goed, ik denk dat ze beter deze jongen niet meer aandacht en antwoorden zou moeten geven. Wat fijn dat dit meisje, 19 jaar oud en aan de andere kant van de wereld, zonder familie in de buurt, mij als raadsvrouw wat vroeg.
En nee, dan val je ij niet lastig, ik hoop dat onze dochters ook zulke mensen treffen wanneer ze aan de andere kant van de wereld zitten.
Mogen jouw medewerkers, je stagiaires en studenten je ook zo veel als kan lastig vallen? Maken ze daar dan misbruik van? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen, wees welkom de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten