-0515-442328-

vrijdag 15 januari 2016

hun snappen het niet

Afgelopen week was ik een van de gelukkige die naar de masterclass mocht: Trough the eyes of youth. Tom Palmaerts gaf op een indringende wijze een inkijkje in de generatiekloof. Daar wilde ik natuurlijk bijzijn. Want als er een ding beangstigend is, dan vind ik wel dat er bijna geen jongeren meer gaan kamperen.

Laten we eerst eens afspreken wat we jongeren noemen, dat zijn de mensen tussen de 12 en 30 jaar. Dat zijn heel andere mensen, ze denken anders, ze doen anders en je bereikt ze anders. Logisch dat we ze niet of nauwelijks kunnen aanspreken met dezelfde dingen als die we onze belegen jeugd (zeg maar van de 30 tot de 50 jaar) of zelfs die soort mensen die nog daarna komen. Het is aan te bevelen om een persona te maken voor juist deze groep. Misschien wel voor al deze groepen. Tom geeft een inkijkje in de financiele bestedingen van de verschillende groepen:

      • Generatie x       hebben geld geroken
      • Generatie y       dachten geld te krijgen
      • Baby boomers   hebben veel geld
Een relatie opbouwen en onderhouden met je marketingmix is heel wat moeilijker voor de generatie y. Ze maken niet of nauwelijks gebruik van twitter, facebook en al dat soort kanalen, waarvan de content gewoon zichtbaar op blijft. Nee ze maken vooral gebruik van WhatsApp en snapchat. Nu juist zijn dit de netwerken waarin je moeilijk en op kan bouwen. Je krijgt hier geen mooie statistieken die je in de boardroom kan gebruiken. Je moet worden uitgenodigd, om het te kunnen zien! Hierop doorbordurend zie je ook steeds vaker dan organisaties onzichtbaar worden. De pop-up cocktailbar is daarvan een mooi voorbeeld! Bijna onzichtbaar communiceert generatie Y met elkaar, en wij, wij snappen hun niet!
beste advies is dan ook, trek jonge generatie y mensen aan, die hun wel begrijpen. Laat hun het lekker zelf doen, hoe hun dat willen. Geef ze de ruimte, laat het hun op hun eigen wijze doen, dan komen we samen vast heel veel verder!
Aaahh, ik geloof dat ik het langzaam begin te snappen. Dat twitteren, bloggen en facebook-en, dat is zo generatie x.
Ik ben benieuwd naar jou ervaring, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg. https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten