-0515-442328-

woensdag 29 maart 2017

ga je mee voorop lopen?

Vorige week was het Toerisme Congres weer. Dit keer in Breda, bij de NHTV. Het was druk bezocht, en toch ben ik telkens verbaasd dat ik zoveel collega's nog niet zie. Hoeven die niet te worden geinformeerd over de nieuwe mogelijkheden, de trends en de kansen die er zijn? Weten ze dat zelf allemaal al prima? Of gaat het vanzelf al buitengewoon goed met al die collega's?

Ik ben bang dat ze zich de tijd niet gunnen om zich te laten informeren en inspireren. Want een ding weten we heel goed, we moeten ons blijven vernieuwen en we moeten ons aan blijven passen aan de nieuwe veranderingen. "We moeten vooral de methodes veranderen, anders kunnen we onze winkeltjes wel gaan sluiten", zei Hein van Oorschot in het plenaire deel van het congres. Marc Gerlings nam ons mee in de trends die er toe doen. Neem nu de: Meet you-trend. We willen steeds meer en vaker de locals tijdens onze reizen en vakanties ontmoeten. Big-data_trend, die nu op de Hoge school in Zeeland al een prominente plaats krijgt binnen de opleiding. Want zoveel is wel duidelijk dat big data een plaats moet krijgen binnen de aansturing. In onze sector bepalen we nu nog de indeling op basis van onze onderbuikgevoel. In een supermarkt is het een hele wetenschap waar wat in de schappen wordt gelegd.
Hein van Oorschot laat nog even het trilemma model zien, waarbij de drie punten bestaan uit:

  1. de ongrijpbare (kamperende)gast
  2. de snelle verandering van ICT
  3. instabiele samenleving
En om goed of beter in te kunnen spelen op al deze veranderingen, werd het aangeraden om met nieuwe spelers, je producten te ontwikkelen en te verkopen.
En als dit alles nog niet voldoende reden is om een volgende keer wel te gaan kiezen om toch naar dit congres te gaan, weet dan dat de halfwaardetijd van kennis drastisch aan het verminderen is.
Was de halfwaardetijd van (alle) kennis in 1990 nog 17 jaar. In 2000 was dat inmiddels al afgenomen tot 13 jaar. Dat gaat dan misschien nog zou je zeggen. Maar in 2010 was het nog maar 3 jaar!
Dan weet je dat het noodzakelijk is om je constant fris en fruitig te blijven. Om je maandelijks vol te pompen met de nieuwste kennis. Dan weet ik, dat ik je volgend jaar ook zeker zal gaan treffen bij het Toerisme congres!
Laat het me even weten, dan kunnen we direct afspreken en samen een kop koffie drinken!
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten