-0515-442328-

donderdag 20 april 2017

tekenen helpt om de kern te vinden!

Stel je vragen en antwoorden visueel. Je zult zien dat je doordat je het e.e.a. gaat tekenen, visueel gaat weergeven, je veel beter in staat bent om de kern te pakken te krijgen. Je gaat vanuit een ander perspectief de woorden verbeelden, die passen bij je vraag en antwoord!
Maar hoe begin je dan?

We beginnen met een visie. We trekken erop uit, kijken naar onze kamperende gasten. Liefst in hun eigen habitat, om zo onze visie verder te funderen. Langzaam maar zeker zullen er mogelijkheden worden gezien, zien we opmerkelijke overeenkomsten. Zo ontdekte wij b.v. door het thuis brengen van een kado aan onze droomgasten (zie blogje) dat onze gasten meer dan gemiddeld in jaren dertighuizen wonen. Dat hadden we nooit kunnen ontdekken vanuit onze camping! Dat is belangrijke informatie, het zegt wat over de stijl die onze gasten zo aanspreekt. Zo creeren we opties waardoor we nog beter kunnen inspelen op kansen die we zien. Het was o.a. extra helpvol bij het herinrichten van onze chalets!
We zien zaken, proberen die kern te vangen door te gaan tekenen. Tekenen dwingt je om vanuit een ander perspectief naar de dingen te gaan kijken. Daardoor ontdek je makkelijker nieuwe kansen en oplossingen.
Hetzelfde was het geval toen we gingen nadenken over het aanbieden van een uurtje kanovaren als kado. Hoe ziet dat er nu uit, een uurtje kanovaren als kado? Wij en de dingen moeten V.A.M.P.-en. Op zich is er weinig vamp-erigs aan een kano. Het is de manier hoe je de kano gaat gebruiken, wanneer of waarom? Je kunt je voorstellen dat de mooiste momenten van de dag, de meest magische momenten van de dag, de momenten zijn waarbij de zon of op komt, of onder gaat.
Door de tekening te maken hebben we het persoonlijk weten te maken, immers sta ikzelf in de tekening. De zon staat erin en de kano. Met een ieniemienie bordje is duidelijk dat de kano kado wordt gegeven.
Probeer het maar eens, de dingen eerst te tekenen, het zal je vast ook helpen. En nog leuker dan in je eentje tekenen, is met je hele team! Geeft direct meer en betere communicatie en je zal zien dat het de energie in je team "pompt".
Ik ben benieuwd met welke vraag of antwoord je aan de slag gaat, laat je het ons weten, vinden we leuk hoor! Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten